Warning: fopen(/homepages/15/d851233277/htdocs/saferent/wp-content/wflogs/rules.php): failed to open stream: No such file or directory in /homepages/15/d851233277/htdocs/saferent/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/waf.php on line 327

Warning: include(/homepages/15/d851233277/htdocs/saferent/wp-content/wflogs/rules.php): failed to open stream: No such file or directory in /homepages/15/d851233277/htdocs/saferent/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/waf.php on line 330

Warning: include(): Failed opening '/homepages/15/d851233277/htdocs/saferent/wp-content/wflogs/rules.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php7.4') in /homepages/15/d851233277/htdocs/saferent/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/waf.php on line 330
Llicència turística lloguer vacacional - Inmobiliaria SafeRent Costa Azahar

Requisits per a llogar un habitatge de manera legal en la Comunitat Valenciana

El 9 de juny del 2018 entro en vigor la nova llei 15/2018 de turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana.

La nova Llei 15/2018 estableix com a compromisos la sostenibilitat, hospitalitat, seguretat i garantia; competitivitat del sector turístic, qualitat en la prestació de serveis, agilitat, transparència, participació i corresponsabilitat, respecte entre els drets de turistes i veïns.

Com a principals novetats d’aquesta nova regulació destaquen:

– La quantia de les sancions econòmiques s’eleva fins als 600.000 euros.

– Es creen com a òrgans de coordinació de l’acció turística, el Consell Valencià de Turisme, la Comissió Interdepartamental de Turisme i el Comitè d’Ètica del Turisme. L’organisme públic per a la gestió de la política turística es denomina “Turisme Comunitat Valenciana”.

– Preveu la redacció del Pla Estratègic del Turisme de la Comunitat Valenciana. I d’un Estatut del Municipi Turístic regulador del seu règim jurídic.

– El text nou incorpora com a principi general, el lliure accés a l’activitat turística pels operadors legalment establerts en altres comunitats autònomes o en altres estats membres de la Unió Europea.

El més important d’aquesta llei, és que qualsevol propietari d’un habitatge que vulgui inscriure el seu allotjament en el registre d’apartaments turístics de l’Agència Valenciana de Turisme, necessitarà tramitar l’informe favorable de compatibilitat urbanística de l’ajuntament de la seva ciutat.

Article 65. Habitatges d'ús turístic

1. Són habitatges d’ús turístic: els immobles complets, qualsevol que sigui la seva tipologia, que, comptant amb l’informe municipal de compatibilitat urbanística permeti aquest ús, se cedeixin mitjançant preu amb habitualidad en condicions d’immediata disponibilitat i amb finalitats turístics, vacacionals o d’oci.

2. Es considerarà que existeix habitualidad quan es doni alguna de les següents circumstàncies respecte de l’immoble:

a) Sigui cedit per al seu ús turístic per empreses gestores d’habitatges turístics.
b) Sigui posat a la disposició dels usuaris turístics pels seus propietaris o titulars, amb independència de quin sigui el període de temps contractat i sempre que es prestin serveis propis de la indústria hostalera.

c) Quan s’utilitzin canals de comercialització turística. Es considera que existeix comercialització turística quan es dugui a terme a través d’operadors turístics o qualsevol altre canal de venda turística, inclosa Internet o altres sistemes de noves tecnologies.

Article 77. Naturalesa i inscripció

La inscripció de les persones que exerceixin professions turístiques, empreses i establiments turístics es practicarà d’ofici una vegada rebuda, en el seu cas, la comunicació o declaració responsable d’inici d’activitat degudament emplenada, així com els requisits que es determinin reglamentàriament per a la seva inscripció. En el cas dels habitatges d’ús turístic s’haurà de disposar del document acreditatiu de la compatibilitat urbanística de l’administració local competent.

Lloga de manera legal el teu habitatge

En SafeRent Costa Azahar realitzem tots els tràmits de la Declaració Responsable referent a l’ús d’Habitatges Turístics de la Comunitat Valenciana.

Els nostres assessors realitzen tots els tràmits necessaris per a obtenir l’informe favorable de compatibilitat urbanística a l’ajuntament, finalitzant la sol·licitud davant l’organisme competent de Turisme.

Beneficia’t dels nostres serveis i assessorament. Nosaltres sol·licitem per tu la llicència d’ús turístic del teu habitatge. Lloga de manera segura i legal amb SafeRent Costa Azahar.

Abrir chat
1
Hola! Bienvenidos a SafeRent Costa Azahar. ¿Cómo podemos ayudarte?